Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de antwoorden op een aantal veel gestelde vragen.

 

Tewerkstellingsvoorwaarden

Wat is de minimumleeftijd om tewerkgesteld te kunnen worden als bewakingsagent?

De wettelijke minimumleeftijd bedraagt 18 jaar.  

Is er een bepaalde leeftijdsgrens om te kunnen werken als bewakingsagent bij Securitas?

Neen. Integendeel, voor heel wat posten zoeken wij mature personen. Securitas voert overigens een actief 45+ beleid.

Dien je over de Belgische nationaliteit te beschikken om te kunnen werken bij Securitas?

Neen, maar je zou wel de nationaliteit moeten hebben van een EU-land volgens de wettelijke bepalingen.

 

Loon en werkuren

Hieronder vind je de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen over het loon en de werkuren van een bewakingsagent bij Securitas.

Wat is het loon van een bewakingsagent?

Een bewakingsagent wordt betaald op basis van de wettelijk geldende barema’s binnen de bewakingssector. Aan het standaard uurloon worden premies toegevoegd voor nachtwerk, zondagwerk en werk op feestdagen. Afhankelijk van de specifieke taak die je uitvoert, ontvang je nog bijkomende premies (werken met hond of met wapen bijvoorbeeld).  

Wat zijn de werkuren van een bewakingsagent bij Securitas?

Er wordt van kandidaat bewakingsagenten verwacht dat zij flexibel zijn en zowel dagen, nachten, weekends als feestdagen kunnen werken. Wat de duurtijd van de shiften betreft, hangt het van de plaats van tewerkstelling af of je 8, 10 of 12-uren shiften zal werken, of nog een andere duurtijd. 

Kan ik ook deeltijds werken of enkel tijdens de weekends?

Ja dat kan, wanneer hiervoor openstaande vacatures zijn.  

Werk ik alleen als bewakingsagent of in teamverband?

Dat hangt van de post af waar je terecht zal komen. Ook wanneer je alleen werkt, kan je uiteraard steeds rekenen op een professionele omkadering.

 

Bewakingsopleiding

Dien ik in het bezit te zijn van het basisdiploma bewaking om te kunnen werken bij Securitas?

Elke bewakingsagent dient eerst de wettelijk verplichte basisopleiding te volgen alvorens taken als bewakingsagent te mogen uitvoeren. Het is echter niet absoluut noodzakelijk dat je reeds in het bezit bent van dit diploma op het moment dat je bij Securitas solliciteert. Securitas bezit haar eigen trainingsschool waar je de opleiding kan volgen indien je sollicitatie positief beoordeeld wordt. Kandidaten die reeds in het bezit zijn van dit diploma, bezitten weliswaar een extra troef. 

Waar kan ik de basisopleiding voor uitvoerend personeel van bewakingsfirma’s volgen?

Dat kan bij Securitas Training. Naast de basisopleiding voorziet onze trainingsschool uiteraard nog heel wat bijkomende opleidingen.

 

Aanwervingsprocedure

Ik wil graag werken voor Securitas. Hoe moet ik solliciteren?

Hier kan u al onze vacatures terugvinden. Stel uw kandidatuur meteen voor de gewenste functie! Indien geen enkele van deze opportuniteiten stroken met uw profiel, kan u hier ook spontaan solliciteren

Welke documenten dien ik mee te brengen voor een sollicitatiegesprek?

De documenten die vereist zijn bij een eerste gesprek, zullen vermeld worden op de uitnodiging die je per mail zal ontvangen indien je toegezonden sollicitatie positief beoordeeld wordt. Indien je niet over een mailadres beschikt, zal onze rekruteerder je deze informatie telefonisch verschaffen. 

Waaruit bestaat het volledige aanwervingsproces?

We doen eerst een preselectie op basis van je toegezonden sollicitatie. Indien deze positief is, zal je een uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan psychotechnische proeven en een eerste sollicitatiegesprek. Wanneer de testen en het gesprek positief zijn, wordt je dossier onderworpen aan een intern onderzoek. Wanneer ook dit onderzoek positief is, zal je uitgenodigd worden voor een 2de gesprek met een operationeel verantwoordelijke en eventueel een 3de gesprek bij de klant.

Word lid van onze talentenbank

Blijf met ons in contact door lid te worden van ons netwerk! Voer uw e-mailadres in en vertel ons iets over uzelf. Wij houden u op de hoogte van toekomstige evenementen en mogelijkheden die bij uw interesses passen.