Stel je kandidaat

Om te solliciteren voor je droomjob bij Securitas, moet je een online profiel aanmaken. Vervolgens kan je het formulier gedeeltelijk of volledig invullen met jouw contactgegevens, opleiding, talenkennis, computervaardigheden, CV, enz. Zodra je profiel is opgeslagen, kun je solliciteren voor de functie die jou het meeste aanspreekt.

Sommige velden zijn verplicht. Andere velden kunnen op een ander tijdstip worden ingevuld. Maar vergeet niet om ze op tijd aan te vullen. Hoe vollediger je profiel, hoe hoger je kansen om aangeworven te worden.

Onze recruiters zijn altijd op zoek naar de beste match tussen een kandidaat en een functie. Voor sommige vacatures ontvangen wij een groot aantal sollicitaties. Daarom kan het enige tijd duren voordat je een antwoord ontvangt.

Eerste Securitas-contact

Vinden we een match? Dan nemen onze recruiters telefonisch contact met je op om je nog enkele vragen te stellen. Hou je telefoon dus in de gaten tussen 9 uur en 18 uur. Dit gesprek neemt tussen 5 en 15 minuten in beslag.

Meestal wordt het interview ingepland tijdens dit gesprek, dus houd je agenda klaar.

Het interview en de documenten-check

Voor het interview met de recruiter vragen we je om je online profiel aan te vullen (als dat nog niet gebeurd is). We vragen je ook om enkele bijkomende vragenlijsten en formulieren in te vullen en de volgende documenten op te laden:

  • Een uittreksel van het strafregister model 1 (max. 3 maanden oud)
  • Je identiteitskaart en rijbewijs
  • Je diploma en andere certificaten

Belangrijk: Het rekruteringsproces kan niet verdergezet worden zolang deze documenten niet opgeladen zijn!

Het interview zelf duurt 20 à 60 minuten, afhankelijk van de functie. Indien je bijkomende testen moet afleggen, kan dit een extra 90 minuten in beslag nemen. Al deze informatie zal uiteraard in een bevestigingsmail staan. Lees deze dus aandachtig.

Een interview verloopt als volgt:

  1. Je vertelt ons wat je motiveert
  2. Hierna, leg je jouw ervaringen en opleidingen uit
  3. Enkele aanvullende vragen worden je gesteld
  4. De nodige documenten worden samen gecontroleerd

Na het interview

Wanneer het interview afgelopen is en alle documenten in orde zijn, worden je resultaten geëvalueerd. Dit vraagt enkele dagen tijd, vooral wanneer er nog andere kandidaten zijn. Je wordt zo spoedig mogelijk van de resultaten op de hoogte gebracht.

Als de test en het gesprek positief zijn, nemen wij telefonisch contact met je op om een tweede gesprek met de operationele manager te boeken. Voor sommige functies zal een derde gesprek met de klant worden ingepland. Als alles vlot verloopt, bellen we je hierna op om je het goede nieuws aan te kondigen.