FAQ

Hoe kan ik mijn vacatures opvolgen?

Heb je reeds gesolliciteerd maar nog geen antwoord ontvangen? Wij trachten iedereen zo snel mogelijk een antwoord te bezorgen per telefoon of per mail. Soms komen deze mails terecht bij de ‘ongewenste’ mails (spam) dus hou dit zeker in de gaten. Anderzijds kan je ook zelf je vacatures beheren en opvolgen.

Hiervoor klik je op “Mijn profiel” (zie rechtsboven) en log je in op je kandidatenprofiel. Open het tabblad ‘Sollicitaties’, hier vind je al jouw sollicitaties terug met de statussen.

Ik ben op gesprek geweest, maar heb nog geen feedback gekregen.

Iedereen heeft recht op feedback, daarom trachten wij iedereen zo snel mogelijk een antwoord te bezorgen. Het kan echter gebeuren dat onze rekruteerders nog in afwachting zijn van bepaalde documenten om jouw kandidatuur verder af te handelen. Controleer dus zeker dat je ons de volgende documenten hebt bezorgd:

 • Uittreksel van het strafregister, max. 3 maanden oud (Model 1)
 • Kopie van jouw identiteitskaart
 • Kopie van je rijbewijs
 • C.V.
 

Werden alle documenten doorgestuurd? De gemiddelde afhandelingstijd voor een kandidatuur is een volle werkweek. Indien je nog niets ontvangen hebt, kan je best even je rekruteerder contacteren. Zijn of haar gegevens kan je terugvinden in de bevestigingsmail van het interview.

Hoe moet ik solliciteren?

 • Stap 1: Klik op ‘Vacatures’ (rechtsboven) of surf naar jobs.securitas.be 
 • Stap 2: Kies je functietype (bv. Operaties & bewaking).
 • Stap 3: Kies de vacature waarop je wenst te solliciteren en klik op de titel.
 • Stap 4: Klik op ‘Solliciteer nu’.
 • Stap 5: Maak je account aan.
 • Stap 6: Vul de gevraagde gegevens in en vergeet zeker niet de privacyverklaring te aanvaarden.
 • Stap 7: Upload je C.V. en vul op zijn minst het tabblad ‘Profielinformatie’ en ‘Vacaturespecifieke informatie’ aan. De andere velden zijn niet verplicht, maar kunnen je een voordeel geven tegenover andere kandidaten.
 • Stap 8: Klik op ‘Solliciteren’.
 

Ben je niet zeker welke vacature bij jou past?

Wij hebben regelmatig een aantal algemene vacatures openstaan. Deze hebben meestal de benaming ‘bewakingsagent’ en zijn opgedeeld per provincie. Tijdens het eerste gesprek, kan je samen met de rekruteerder bepalen welke functie het best bij jou past.

Hoe bekom ik een aanwervingsbelofte?

 1. Schrijf je in als werkzoekende bij de VDAB/Actiris/Forem;
 2. Solliciteer op de website met de vermelding dat je ingeschreven bent bij de VDAB, Actiris of Forem.

Is mijn buitenlands diploma van bewakingsagent geldig in België?

Deels. Het is zeker een toegevoegde waarde MAAR je zal nog een stuk van de opleiding opnieuw moeten doen, bv. het gedeelte over de Belgische wetgeving. Voor meer info over vrijstellingen kan je het Ministerie van Binnenlandse Zaken contacteren.

Werken bij Securitas

Ontdek ons proces van A tot Z zodat je je goed kan voorbereiden en verhoog zo jouw kansen op slagen.

Heb je nog geen ervaring in de bewakingssector? Hier vind je belangrijke informatie voor je eraan begint.

We houden rekening met de behoeften van onze medewerkers. Ontdek hier wat wij te bieden hebben.

Wist je dat Securitas wereldwijd marktleider is op het vlak van beveiliging en bewaking? We zijn actief in sectoren zoals on-site en remote bewaking en bieden ook technologische oplossingen, beveiligingsadvies en opleidingen.

Bij ons ben je namelijk geen nummer en we vinden het echt belangrijk om je te ondersteunen in je persoonlijke ontwikkeling.